Een advocaat bij strafbeschikking, het is nodig

Als je een strafbeschikking krijgt, dan betekent dit dat jij per brief jouw straf krijgt te horen. Vaak wordt deze methode gebruikt om geld en tijd te besparen door de Officier van Justitie. Het is een straf die niet door een rechter is bekeken of vastgesteld maar meteen door de Officier van Justitie, zonder dat er een strafzaak heeft plaatsgevonden. Het belang om een advocaat bij strafbeschikking te betrekken is groot, vaak wordt de straf na het verzet een stuk lager.

Het belang van een advocaat bij een strafbeschikking

Het krijgen van een strafbeschikking is nooit fijn, je hebt een straf opgelegd gekregen die misschien niet eens passend is. Een advocaat kan jou helpen in deze situatie. Veel advocaten hebben ervaring met een strafbeschikking en weten wat daarbij de kansen voor een beschuldigde is. Het in de hand nemen van een advocaat is echt aan te raden bij een strafbeschikking. Een advocaat zal jou van advies voorzien als het gaat om de strafbeschikking. Mocht de advocaat vinden dat de beschikking niet reëel is, dan zal er verzet worden ingesteld. Een verzet is het bezwaar tegen de uitspraak en zal ervoor zorgen dat er opnieuw naar de zaak wordt gekeken.

Verzet instellen tegen de strafbeschikking

Mocht de advocaat vinden dat een verzet nodig is, dan zal er opnieuw naar de zaak worden gekeken en zal ook de rechter een uitspraak doen. Vaak wordt de straf na het verzet een stuk lager en zal de beschuldigde in sommigen gevallen zelfs vrijgesproken worden. Het is wel belangrijk om direct een advocaat in handen te nemen, het instellen van verzet kan namelijk maar gedurende een korte periode na het ontvangen van de strafbeschikking. Als je te lang wacht, heb je dus de kans dat het instellen van een verzet niet meer mogelijk is.