Leer voor een baan aan de balie

Vind je het leuk om veel met andere mensen in contact te komen tijdens je werk? En praat je makkelijk met anderen? Dan is een baan als receptioniste of telefoniste vast wel iets voor jou. In deze functie kom je zowel persoonlijk als via de mail, post en telefoon met andere mensen in aanraking. Ieder bedrijf heeft een receptioniste nodig en jij vormt het visitekaartje van je bedrijf omdat jij de eerste persoon bent waarmee klanten contact hebben.

Kies voor een goede opleiding

Om goed te kunnen functioneren in deze functie is het verstandig eerst een degelijke opleiding te volgen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Fabius opleidingen. De opleiding bestaat uit 20 lessen van ieder 3 uur en volg je klassikaal. Deze wordt gegeven op verschillende locaties dus er is er beslist ook eentje bij jou in de buurt. Thuis maak je je huiswerk en kun je je ook voorbereiden op de examens. Omdat de opleiding uit drie verschillende onderdelen bestaat horen er ook drie examens bij. De onderdelen zijn toetsenbordvaardigheid, MS Office en kantoorpraktijk (bijvoorbeeld werken aan de balie, hoe reageer je aan de telefoon en hoe ga je om met klanten).

Mogelijkheden nadat je geslaagd bent

Je hoeft geen speciale vooropleiding te hebben om deze opleiding te doen maar een goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift wordt wel gevraagd. Daarnaast is het zeker een voordeel als je al weet hoe je met een computer werkt. Tijdens de opleiding voorziet Fabius je van een laptop zodat je ook thuis kunt oefenen. Na het afronden van de opleiding voor receptioniste/telefoniste kiezen veel mensen voor een vervolgopleiding tot administratief medewerker. Deze opleiding sluit er naadloos op aan en geeft je zeker meer kansen op de arbeidsmarkt.