Wat te doen bij een helingstrafzaak?

Strafrechtadvocaten zijn erg breed inzetbaar. Ze kunnen van dienst zijn in veel verschillende soorten rechtszaken over veel verschillende delicten. Ben je op zoek naar een strafrechtadvocaat omdat je hulp nodig hebt? Lees hieronder dan goed waar je een advocaat voor kan inschakelen.

Schuldheling of opzetheling?

Op  het internet vind je verschillende websites die de diensten van strafrecht advocaten aanbieden. Zo kan je een strafrecht advocaat inschakeling bij verdenking van witwassen, diefstal of heling. In deze gevallen kunnen advocaten je goed helpen. In het geval van heling bijvoorbeeld. Hierbij wordt door de rechtbank onderscheid gemaakt tussen schuldheling en opzetheling. Bij schuldheling wordt je beschuldigd omdat je aanwijzingen van heling hebt genegeerd. Dit is het geval als je bijvoorbeeld een telefoon koopt van een zwerver die er nog gloednieuw uitziet die waarschijnlijk gestolen is. Hier heb je veel aanwijzingen en had je het eigenlijk niet moeten doen. Dan is er nog opzetheling. Hierbij wist je dat de telefoon gestolen was en heb je doelbewust toch de telefoon gekocht.

Het nut van een advocaat

In zo’n heling zaak is het slim om een strafrecht advocaat mee te nemen naar de zitten. De advocaat kan je namelijk met bepaalde dingen helpen. Bij helingszaken wordt er bijvoorbeeld vaak een onderzoek plicht opgelegd. Dit betekend dat de verdachte zijn of haar aankoop van tevoren had moeten controleren. Dus bijvoorbeeld of een auto als gestolen is opgegeven of niet. Deze onderzoek plicht wordt achteraf geëist en is dus niet echt eerlijk. Daarom is het fijn dat er een advocaat bij je is die je kan beschermen tegen deze eis. Naast dat een strafrecht advocaat kan helpen bij de onderzoek plicht kan een advocaat ook zorgen voor vrijspraak! Uit de ervaring van veel advocaten blijkt namelijk dat met een goed verweer negen van de tien keer een vrijspraak volgt. Het is dus zeker aan te raden om een advocaat te omarmen omdat deze misschien wel een aantekening op je stafblad kan voorkomen!